2018. ápr 19.

A szektahívek számára Orbán Viktor istenkirály

A szektahívek számára Orbán Viktor istenkirály

orban-jezus.jpg

Olvastunk egy tanulmányt, amely az Orbán-rezsimmel foglalkozik keresztény, konzervatív, nemzeti oldalról. Milyennek találják a szerzők? Mondjuk ki: szörnyű.
Levelet hozott a drótposta. Mégpedig egy nagyon fontos levelet. Arról van szó, hogy két jobboldali, keresztény, konzervatív, nemzeti oldalhoz tartozó civil szervezet (Magyar Földért Közhasznú Egyesület, Regina Patrona Hungariae Közhasznú Egyesület) készített egy terjedelmes elemzést az Orbán-rezsimről. Mivel valószínűleg nem túl sokan vannak olyanok, akik egy 600 oldalas tanulmányon szívesen és önszántukból végigrágják magukat, ezért az alábbiakban közzétesszük a levelet, illetve a tanulmány kivonatát. Meggyőződésünk, hogy rendkívül jelentős kérdéseket feszeget, amelyekről kevés szó esik, ugyanakkor reméljük, hogy sokan talán kedvet kapnak az olvasáshoz is. Kedves Mindannyian! Mi jobboldali, keresztény, konzervatív, ún. nemzeti oldali NGO-k vagyunk. Nem kormányoldaliak, nem CÖF-ösök, nem fideszesek, nem jobbikosok, s hangsúlyozottan – ‘csakazértis’ – NGO-k. Sajnos a legtöbbünk bizalmatlan, s még sajnálatosabb, hogy alappal. Ezért mi nem titkolóztunk magunkról: a tanulmányunk 4. oldalán az adataink, a 6–8. oldalán pedig a bemutatkozásunk található.
Mi tehát keresztény, nemzeti, jobboldali szemmel elemeztük az Orbán-rezsimet. Hiszen az kevés, ha „csak” baloldali és/vagy liberális oldalról nézzük, mert nemcsak onnan nézve szörnyű.
Úgy gondoljuk, hogy legelsősorban a rendszer leírására, működési okának feltárására van szükség, hiszen látnunk kell, hogy pontosan mi az, amivel szemben fel kell venni a kesztyűt. Az Orbán-rezsim azonban pusztán politikai fogalmakkal nem írható le, mert másról van itt szó (sajnos). Tudjuk mi azt, hogy amit mi mondunk, első hallásra hihetetlennek tűnik. De ne feledjük, hogy volt, s jelenleg is van ilyesféle hatalom, s az ilyesféle hatalmak szokása a listázás (is). Az elemzésünkben valószínűleg lehetnek tévedések is, hiszen csak emberek vagyunk – viszont az alapban sajnos nem tévedtünk. Ezért olyan nagy a baj.
Belátjuk, hogy a tanulmány vaskos – a terjedelem elsősorban abból adódik, hogy kormányoldali szövegek tömegének szó szerinti idézésével bizonyítottuk az alaptételeinket; továbbá eredeti nyelvű (főként angol és latin, néhol német és francia) szövegekkel, s azoknak magyar fordításával a gnosztikus szövegazonosságokat. A forrásidézeteket a könnyebb kezelhetőség érdekében feltűnően elkülönítettük a szövegben. Úgy látjuk, hogy mindegy: ki népi, ki urbánus, ki keresztény, ki nem. Nekünk mindenképpen van egy közös pontunk mindenkivel, aki kormányellenes: a „pro Libertate”.
Biztosak vagyunk abban, hogy közösen meg fogjuk találni a megoldást. És abban is, hogy nem tart ez sokáig. És akkor íme az ízelítő a tanulmányhoz:
Mivel a maffiaállamnak nevezett Orbán-rezsim kutatása, leírása, értelmezése mindeddig racionális talajon maradt, az értelmezések nem tudták megtalálni a rezsim kialakulásának és működésének okát. Ha viszont nem tudjuk megtalálni az okokat, nem is tudunk a rezsim ellen védekezni. Nehéz is a rezsimet értelmezni, mert épeszű módon, politikai fogalmakban gondolkodunk, ezért az eddigi értelmezések figyelmen kívül hagyták azt a lehetőséget, hogy a rezsim esetleg nem is épeszű.
Bár azt már nagyon sokan meglátták, hogy az orbánizmus valójában egy vallás, s Orbán Viktor inkább látszik szektavezérnek, mint politikusnak, s nem föltétlenül választói vannak, hanem ún. „hívői”. Következően az Orbán-rezsimet a vallástudomány fogalomrendszere segítségével kell leírni; a racionalitás világából át kell lépni az irracionalitás világába. Első lépésként azt kell kimondanunk, hogy vallásról van szó, nem pedig politikáról. Azonban nagyot tévednénk, ha az orbánista vallást a keresztény vallás fogalomrendszerével akarnánk leírni. Elég egy Soros-plakátra ránézni, hogy azonnal tudjuk: az orbánizmus nem lehet keresztény. Fogalmilag is kizárt, hogy egy ember nevével fémjelzett „-izmus” keresztény legyen. Mondjuk ki második gondolati lépésként, hogy nem kereszténységről van szó. Tudjuk azt is, hogy az Orbán-rezsim kereszténynek tűnő szavakat használ, a kereszténységre hivatkozik, s felületesen szemlélve olyan, mintha keresztény – politikai fogalommal mondva kereszténydemokrata – lenne. Vagyis egy keresztény-látszatú vallásról van szó. Még azt is sokan érzékelték, hogy az orbánizmus olyan, mintha a szektatagok, szektahívek számára Orbán Viktor isten, istenember lenne, vagy legalább király, netán istenkirály. Tudjuk, hogy a kereszténységgel párhuzamosan nagyon régóta létezik az a magát kereszténynek álcázó vallás – helyesebben álvallás –, amelyben egy élő ember ténylegesen Isten. Ha idáig eljutunk, kimondhatjuk: a keresztény eretnek gnoszticizmusról van szó. Mivel az orbánizmus alfája és ómegája az állandó harc, a gyűlölet, a jókra és rosszakra való felosztás, meg tudjuk határozni a gnoszticizmus típusát is. A rezsim nem „csupán” maffiaállam, hanem gyűlöletállam: egy gyűlöletvallásra épülő állam. A gnoszticizmus irányzatai közül egyetlenegy van, amelyik kimondottan gyűlöletvallás: a manicheizmus. Figyelemmel kell lenni arra is, hogy ez az eretnek gnoszticizmus orbánizmussal kevert, ezért ezt a vallást fidesz-gnózisnak nevezzük.
Az Orbán-rezsimnek nem a célja, hanem „csupán” az eszköze a közvagyon lenyúlása. Az nem olyan egyszerű, hogy csak a kapzsiság miatt lopják el a közvagyont, ugyanis még az sem biztos, hogy a szó szoros értelmében lopnak. A gnózist elért, azaz megistenült gnosztikus mint istenkirály nem is tud lopni, hiszen nincs kitől, mivel látásmódja szerint minden az övé. Ugyanígy a megistenült gnosztikus túl van a morál, az erkölcs, az empátia fogalmán, vagyis meg sem érti, mit jelent a „bűn”, mi fáj embertársának, miért nem szabad lopni, hazudni, másokat megtéveszteni stb. A megistenült gnosztikus lelkiállapotát a kereszténység elkárhozásnak mondja, az orvostudomány pedig okkult elmebajnak. A gnosztikus megistenülés végeredménye a teljes elborulás, s a gnózis mint elborulás útján lévő gnosztikus szavai, tettei már régen túl vannak a normalitás határán. Mivel a gnosztikus elitkaszthoz nemcsak Orbán Viktor tartozik – bár kétségtelenül ő van az élén –, a gnosztikus vallási téboly tünetei többeknél is tapasztalhatóak, sőt már az országgyűlés is a gnosztikus téboly színhelyévé vált. Az elemzés számos olyan szöveget idéz az Orbán-rezsim prominenseitől, mely szövegek aligha vitathatóan a keresztény eretnek hermetikus gnoszticizmus tanait tartalmazzák, s melyek – szintén aligha vitathatóan – a gnosztikus téboly jeleit mutatják.
Fontos látnunk, hogy nem politikai gnoszticizmusról van szó, hanem igazi vallásról. Ha ismerjük ezt a vallást, meg tudjuk fejteni a rezsim szinte minden titkát, s körvonalazódik előttünk a fidesz-gnózis jövőterve is. Ha a leírtakat együtt továbbgondoljuk, közösen meg fogjuk találni a megoldást.
A tanulmány nemcsak az Orbán-rezsim ellenzékének szól, hanem Orbán Viktor ún. „hívői”-nek is – azzal a nem titkolt céllal és keresztény reménnyel, hogy visszasegítse őket a tévútról, amelyre terelték őket.

Hacsaknem

Szólj hozzá

istenkirály Orbán jobboldali NGO konzervativ vélemény