2019. júl 09.

Mit nem tehet egy Fradi-drukker?

Mit nem tehet egy Fradi-drukker?

piros_lap.jpgKereszty András

Ajjaj, jön a Bajnokok Lígája első köre. És jön a félelmetes brazilokból álló bolgár Ludogorec. Egy ottani oligarcha által felpumpált csapat. És jajj, ez nem elég jön a félelmetes hírű  EITAN SHMUELEVITZ. Ez a - nevéből kitalálhatóan izraeli - úriember az a bíró, aki szakmányban szórja ki a játékosokat - piros lapokkal - a pályáról.
A Ferencvárosi tornaklub ezért gyorsan közzétette azokat a szabályokat, amelyeket kötelező betartani azoknak a szurkolóknak, akik a helyszínen nézik majd meg a meccset,
Így hangzik:
"A mérkőzésre csak a transzparens@fradi.hu e-mail címre, 2019. július 8., hétfő 16:00 óráig eljuttatott, engedélyezett, illetve felirat nélküli, piros-fehér-zöld (nemzeti színű) vagy zöld-fehér molinót/zászlót szabad bevinni.
- A behozott molinók semmilyen diszkriminatív, sértő, erőszakos, obszcén, kirekesztő, politikai, sporttal nem összefüggő tartalommal nem rendelkezhetnek, önkényuralmi jelképeket, illetve más népet, nemzetet hátrányosan megkülönböztető kifejezéseket nem tartalmazhatnak.
- A behozott molinók/zászlók nem rendelkezhetnek olyan vagy hasonló tartalommal, melyek a FARE (Football Against Racism in Europe) szervezet által tiltott szimbólumnak minősülnek.
- Kérjük, tartózkodjon minden trágár, kirekesztő, más népet, nemzetet hátrányosan megkülönböztető, obszcén, diszkriminatív, sértő, vagy politikai megnyilvánulástól.
- Tisztelettel megkérjük minden kedves szurkolónkat, hogy kerüljenek minden olyan kézmozdulatot, amelyet az UEFA náci karlendítésnek vagy antiszemita jelképnek értelmezhet, és erre figyelmeztessék szurkolótársaikat is. A „szívtől az égig” karmozdulat egy kézzel egyáltalán nem végezhető!
- A néző semmilyen pirotechnikai eszközt, füstölőt, petárdát, hanggránátot stb. nem vihet be a stadionba."
A figyelmeztetésen érezhető a félelem. Nehogy már - abban az esetben, ha továbbjut a csapat - otthoni meccseit nézők nélkül legyen kénytelen lejátszani.
Azért az UEFA is megéri a pénzét.  Az összes létező nemzetközi bíró közül EITAN SHMUELEVITZ-et küldi Budapestre. Elolvasva a klub kérését a viselkedési szabályokról, ez aligha lehet véletlen.

Szólj hozzá

FTC Bajnokok Lígája izraeli bíró