2019. júl 03.

Nő ügyekkel foglalkozni kell!

Nő ügyekkel foglalkozni kell!

ursula.jpgKereszty András
Bozóki András egyetemi tanár, a CEU oktatója, az ős-Fidesz egykori szóvivője, a Narancs alapító szerkesztője és Gyurcsány első kormányának kultuszminisztere
nemrég kirakott egy névsort a Facebookra, amin jól elcsodálkozott, vitatkozgatott az internet népe. Csupa nő volt ezen az ellenzéki kormánylistán. A miniszterelnök: Dobrev Klára. Király Júlia pénzügy, Szél Bernadett belügy, Donát Anna oktatásügy, Győrffy Dóra, gazdaság, Szél Timea egészségügy, Parászka Boróka, kisebbségek, hogy csak néhány posztot említsek.

Most pedig. Itt van ez az Európai Unió. A Bizottság elnökeként a jövőben nem a néha spicces, jó kedélyű Juncker fogja osztogatni sallerjeit Orbánnak, hanem jön majd egy hölgy, akinek miniszterelnökünk nagyon örül. Mert – az origó, a M1 és maga az érintett azt mondja, nagy siker ez. A V4 politikusai megfúrták „Soros embereit”, és őt, Ursula von der Leyent segítették a magas posztra. Ha így lenne, különös lenne. Nem Angela Merkel tekintélye, diplomáciai tehetsége tárgyalta ki ezt a megoldást?
Mindegy, az Unió legmagasabb posztján egy 61 éves, elegáns, hét gyermekes asszony áll majd. Ursula von der Leyen folyékonyan beszél angolul és (a belgiumi neveltetésének köszönhetően) a német mellett anyanyelvi szinten franciául is. Elkötelezett integrációpártinak tartják, korábban többször is beszélt arról, hogy egy föderális EU az álma. Ehhez Svájcot, Németországot és az Egyesült Államokat hozta fel példaként a Spiegelnek adott 2011-es interjújában.
2015-ben is azt mondta, hogy reményei szerint a gyerekei és unokái Európája már nem államok laza uniója lesz, amit nemzeti érdekek tartanak béklyóban.
Szóval érkezik ő.
És még egy hölgy. Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke. A Forbes szerint a világ harmadik legbefolyásosabb nője. Most még vegyük ehhez, hogy Dobrev Klárából az Európai Parlament egyik alelnöke lehet.

Szóval most sejlik fel Orbán Viktor örök érvényű mondata: „Nőügyekkel nem foglalkozom”

Hát a jövőben valószínűleg sokat kell foglalkoznia.

Szólj hozzá

Orbán EU Európai Bizottság Ursula von der Leyen