2019. máj 29.

Gyurcsány és a palacsintasütő

Gyurcsány és a palacsintasütő

dobrev_ferjevel.jpgKereszty András
Az első napon a DK (félreértés ne essék Dobrev Klára) sikere után Gyurcsány Ferenc nekilátott, hogy leromboljon mindent, amit a felesége felépített. Hihetetlen ez az ember, Túlmozgásos. Túlfontoskodó. Túl mindent-tudó. Néptribun-alkat. Nem politikus. Meg is bukott alaposan. Kicsi, ravasz, pávatáncot járó ellenfele ott veri át, ahol akarja. Foci hasonlat: olyan mint egy tankszerű középhátvéd, akiből hülyét csinál cseleivel a jobbszélső. Nem jön rá. Az istennek nem akar rájönni, hogy csapatának annál jobb, ha véglegesen visszavonul. Már a siker napján is felesége elé nyomakodott, elkapott minden keze ügyébe eső mikrofont. Belenevetett minden kamerába. Aztán hétfőn elügetett a Parlamentbe és diadalmas beszédet mondott ős-ellensége előtt. Igaz, a miniszterelnök közben kisétált a teremből. Annyit azonban elért, hogy minden média azt harsogta: visszatért a múlt. Ismét összecsap Orbán és Gyurcsány. Gyurcsány az ellenzék új vezére.
Hát nem!
Ez a választás éppen hogy arról szólt, hogy a DK azért verte meg a teljes ellenzéki oldalt (a dinamikusan előretörő Momentum kivételével), mert az emberek végre egy új politikust (okos, művelt, európéer, csinos nőt) láttak a párt kampányának élén. Néhány napja azt írtam, hogy Gyurcsány hagyja a feleségére a politikát, ő pedig süssön otthon magának rántottát. Lehet, hogy az asszonynak fejbe kellene csapni férjurát a palacsintasütővel, hogy térjen végre észre. Bocsánat. Nem akarok családi ügyekbe avatkozni.
Az azonban tény, hogy most nagyon finomra hangolt politikai munka kell ellenzéki oldalon. Megtartani a frissen szerzett választókat, és szép lassan átcsábítani a Fidesz hívők öt-hat százalékát. És szerezni új szavazókat a soha-semmikor nem választók közül. Ez szívós, csöndes, munkás időszak lesz. Deák Ferencek kellenek, nem Kossuth Lajosok.
Nem lehetne az, hogy Gyurcsány (ha már nem fér a bőrébe) menjen Brüsszelbe hadakozni. Klára pedig itthon maradjon melózni?

Szólj hozzá

Gyurcsány DK Dobrev Klára