2019. feb 11.

Egy vezető beszéde

Egy vezető beszéde

orban_zaszlok.jpgLovas Zoltán
. a vezető beszállt a kármelita kolostor mélyliftjébe, majd beült szolgálati autójába, mely a Vár alatti ALAGUTAK EGYIKÉN 47 MÁSODPERC ALATT ELVITTE A VÁRKERT BAZÁR ALATTI MÉLYGARÁZS páncélajtóval elzárt ki-bejáratához. A Bazár alatti nagy előadóterem már évekkel korábban elkészült, négy méteres betonfödém alatt, lényegében atombiztos bunker. A helyszínt napok óta hermetikusan lezárták, és kutyákkal, detektorokkal, spórakereső műszerekkel biztosították. A vezető biztonságos helyszínre érkezett meg.
Odakinn, a bunker előterében is meghozta a TEK a megfelelő biztonsági intézkedéseket. A beszéd biodíszletéül szolgáló rendszerhű elit 500 fős közönségét egy állandóan frissített protocolle lista alapján hívták oda. Érkezés szigorúan csak a fekete drapériakordonon nyitva hagyott egyetlen bejáraton keresztül. Ott, a felállított sörsátrak alatt detektoros vizsgálat, röntgen ajtón való áthaladás, a meghívó lézeres ellenőrzése után léphetett be az "elit" a hermetikusan lezárt területre. Idén a veszélyeztetettség olyan magas fokúnak találtatott, hogy más évektől eltérően a meghívott előkelőségek nem hajthattak be a mélygarázsba, hiszem az autók szerkezetét nagyon nehéz átvizsgálni, hanem a sörsátraktól gyalogosan kellett elhaladniuk a Bazár utcai frontjáról nyíló lejáratig.
A meghívottak biztonságát őrizendő a TEK nem találta elégségesnek a Bazár dunai oldala elé kifeszített 2,10 méter magas fekete szövetdrapériát, hiszen azon a Duna túlpartjáról indított rakétával könnyen át lehet lőni. Ezért buszokat is állítottak a méltóságos vendégek gyalogútját fedezendő a drapéria mögé. Felmerült a villamosok leállítása is, de végül az a döntés született, hogy elégséges minden szerelvényen 3-3 szakember utaztatása az utasok megfigyelése és szükség szerinti közömbösítése okán. A 3 fős megfigyelőegységek civil ruhában, fülhallgató nélkül, viszont öltözetükben elrejtett sokkolóval ingáztak.
Minderről a vezető még 2 héttel korábban megkapta a tervezetet és félórás átolvasás és többlet utasításokkal széljegyezve azt jóvá is hagyta. Most, amikor a páncélajtón át belépett a biztosított légterű bunkerba, az 500 főnyi biodíszlet, legfőbb hívei és rendszerének legfőbb haszonélvezői áhítattal fogadták. Valamennyien átérezték azt, hogy ennyi veszedelem ellenére ott egybegyűlni, és a közéjük megérkezett vezető közelében lenni mekkora nagy dolog. Tudták, hogy ottlétük, az arról elkészített fotók és azok áhítatos közzététele a következő pár hónapra igazolja őket, mint a leghűségesebbeket.
A bunkert az artistok ügyesen egy népgyűlés díszletévé alakították. A legfőbb, gondosan megtervezett lényeg az volt, hogy a díszlet a kamerákon át egy kedves és megható népgyűlésnek látsszon. Az artistok ezúttal is jól dolgoztak. A vezető elégedetten, mosolyogva lépdelt a körötte álló eliten át az emelvényre. A háttérben jól vasalva 11 darab nemzeti színű zászló elé állt. A zászlók és a drapéria mögött a kémlelőlyukakon át éber szempárok tucatja vizsgálta a megvilágított közönséget ettől kezdve... a közönség szektorokra lett felosztva, egy egy szektorban 20 fővel. a 25 megfigyelő így azonnal észlelhette, ha a meghívottak valamelyike gyanús mozdulatot tesz.
És eljött a várva várt perc, a vezető beszélni kezdett. Spontán, a nemzetet felemelő és azt megvédő beszédet tervezett elmondani. Még élt benne az, hogy vágyik a népe szeretetére. És az 500 fős hallgatóság sok és felemelő tapsokkal éltette tovább ezt az érzetet.
A TEK és a minősített kiemelt szakértők ezúttal kiváló munkát végeztek. Az évértékelő biztonságosan a meghatározott protocolle szerint zajlott le. A másnapi újságok címoldalán ugyanaz a kép virított: a vezető beszéde végén szerény mosollyal meghajol a nemzeti szín zászlóerdő előtt a népe felé. A fotó alatt: 7 pontos családvédelmi csomag a nemzet asztalán - címmel.

Szólj hozzá

beszéd védelem Orbán Lovas Zoltán