2020. máj 29.

Magyar sikerek magyarok nélkül

Magyar sikerek magyarok nélkül

olimpia_aranyak.jpgFoxi
Mostanáig vártam, hátha valaki nézi az M4 közszolgálati sport-televízió karantén idejére készített monstre sorozatát, amelynek címe: Magyar sikerek az olimpiákon. De úgy látszik, hogy senki se nézi. Vagy ha nézi, elalszik közben. Vagy ha ébren van, akkor erősen alkoholos befolyás alatt áll. Ha pedig ébren is van, józan is, akkor nem tud írni.
Ekkora blöfföt ugyanis még nem láttam. Magyar sikerekről kiabál a cím. Eddig összesen annyi magyar sikert láttam, hogy a magyar világverő női kajaknégyes kikap a németektől. A magyar férfi kézilabda csapatot pedig az utolsó percben szerzett góllal megverik a koreaiak.
Most e pillanatban azt lehet megcsodálni, hogy az amerikai kosárlada varázslók – négy negyeden át – elpákolják a spanyolokat. Nem mondom, hogy ennek nincs sport értéke. De éppen harmadszor nézhetném ezt meg, ha most nem kapcsolom le a készüléket.
Ez a sorozat úgy fest, mintha a burkina fasói tévé adná a sorozatot Burkina Faso (korábban Felső-Volta) olimpiai sikereiről.
Fogalmam sincs, hogy volt. Mint volt. Feltételezem, hogy a közszolgálat kitalálta, hogy kellene egy monstre sorozat a magyar sport olimpiai sikereiről. Ezt a karantén alatt majd rengetegen nézik. Közben pedig óránként elmondja társdsalmi célú hirdetésben a miniszterelnök, hogy egyetlen magyar sincs egyedül.
Szóltak is a sport szerkesztőségnek, hogy nosza. Van olimpiai bajnokunk bőven. A Wikipédián 302-en vannak. Az utóbbi – már tévés – olimpiákon is nyertünk egy rahedli aranyat, ezüstöt, bronzot. Megvan minden az archívumban. Irány a vágószoba. Sipircc!
Ezután mi történt?
Ki tudja? Fellázadtak a fiúk-lányok? Elveszett az archívum kulcsa? Ott maradt anno minden a Szabadság téren? Ellopták az anyagot a komenisták?
Tény azonban, hogy szegény olimpiai bajnokaink hiába güriztek. Maradtak a grúz birkózók a bosnyákok ellen.
Az ugyanis rögtön az adás előtt kiderül a logóból, hogy egy fr. végződésű francia illetőségű cég olimpiai műsorát látjuk magyar hanggal (a szpíkerek úgy látszik, nem sztrájkoltak). Ez a derék cég nem vádolható elfogultsággal, franciákról is éppenhogy ad valamit. Szakmaisággal sem vádolhatók. Az egész összegányolt, unalmas, érdektelen, lapos. Nemcsak a magyar sikerek hiányoznak belőle, hanem az olimpia is.
Biztosan olcsó volt.
És a  derék miniszterelnök óránként kétszer így is el tudta mondani az alvó, a félrészeg vagy egészen az nézőknek, hogy Magyarországon senki sincs egyedül.

Szólj hozzá

olimpia sport tv