2020. máj 29.

A Dzsudzsák Balázs jelenség

A Dzsudzsák Balázs jelenség

Kereszty András
dzsudzsak_szijjarto.jpgHogyha nagyon akarjuk, akkor könnyű hasonlóságot találni Dzsudzsák Balázs és Orbán Viktor életrajzában. Mind a ketten egy isten hátamögötti településről indultak. Felcsút és Nyírlugos nem Budapest méretű európai metropolisz, de mégcsak város sem, sőt községnek is épphogy nevezhető. (Adyval mondhatnánk: Valaki az Értől indul el
S befut a szent, nagy Oceánba.)
Mindketten szuper-tehetségek. Dzsudzsák a cselezésben. Orbán a pávatáncban. El is érnek a csúcsra. O. miniszterelnök lesz. Dzs. Európa legnagyobb bajnokságainak egyikében sztárjátékos.
És akkor egy szupernova-villanásként megjelenik előttük a PÉNZ.
A focistának könnyebb dolga volt.
Mindössze fel kellett vállalnia, hogy a jövőben nem az európai élvonalban kergeti a labdát, hanem elmegy a Nyírlugos-színtű Mahalacskára. Aztán meg Oroszországban és az arab világban kóborol ide-oda. Jól megnézi, milyen erszényt mutatnak fel.
A politikusnak hosszabb út vezetett céljai elérésére. Szerencsére volt számára egy biztos pont. Jószomszédja egy gázszerelő. Aztán meg szépen szaporodó barátainak sora. Itthon. Majd a határon túl. Magyarok, törökök, oroszok. Talán kínaiak is.
Dzs. bankszámláját meg lehetne tekinteni.
O. bankszámláját nem érdemes. Körülbelül akkor, amint egy nyugdíjasé. (Bocsánat a kis nyugdíjasoktól). Ő csak a barátok és a vejek kiválogatásával törődik. Legyen valamennyi az unokáknak.
És most a két életpálya összeér.
Dzsudzsák Balázs megjelent, a Nemzeti Együttmüködés Rendszerének  szurkolójaként. (Elvégre, ha vége a karriernek, kellene valahonnan pénzt szerezni). Orbán Viktor leghűségesebb komornyikja, Szijjártó Péter a kijelölt barátja. És most együtt jönnek-mennek majd.
Balázsnak lesznek befektetései. És (ha jól viselkedik), Semjén Zsolt egy éjszaka álmában benyújt egy törvényt, amelynek lévén a Dzsudzsák-vagyon megsokszorozható.

Címkép: Dzsudzsák és Szíjjártó a Honvéd meccsen

Szólj hozzá

pénz Orbán NER Dzsudzsák