2020. ápr 06.

A tizenharmadik hónap

A tizenharmadik hónap

nyugdijast_olel_ov.jpgKereszty András
Kiáll ez az ember. Van neki egy mikrofonja. És ebbe a mikrofonba azt mondhatna, amit akar. Mert ő a miniszterelnök. Mond is egy marha nagyot. Mert ő a nagy komunikátor.
A szavak bűvésze, aki annak idején az éppen kifelé menő oroszokat is kizavarta az országból. Most az mondja: ők visszaépítik a 13. havi nyugdíjat. Nem visszaadják. Hanem épitik. Vissza. Lassanként. Négy év alatt. Ez az épitkezés úgy történik, hogy  2021 februárban kap a nyugdíjas plusz hét napi ellátmányt. 2022 februárjában még egy hetit. Ugyanígy 2023-ban és 2024-ben. Ezzel visszaépül a 13. havi nyugdíj, mondja a nagy szóvirtuóz.
Nem tudom, hogy találta ki ezt Ő és a Kommunikációs stáb?
Megjelent előtte a nyugdíjas. Trottyos. Szegény. Félhülye. Vagy egészen az. Bele kell vinni az agyába: 13. havi nyugdíj. Visszaépítjük. Neked. Nektek hárommillió szavazónak. És mondogassátok egymásnak. Mi meg mostantól mondjuk majd minden fórumon. M1, M2, M3, M4, M5. Kossuth, Petőfi, Bartók. Origó, Pesti Srácok, Magyar Nemzet. Minden megyei lap. Visszaépiti a kormány a 13. nyugdíjat. Ez lesz az új hívó szó. Már megmentették az országot a migránsoktól. Most jönnek a jóléti intézkedések. A nyugdíjasoké. Most őket menti meg a miniszterelnök személyesen.
Nincs pénz? Hát nincs. El kellett költeni a Mátrai Erőmű vásárlására. Nehogy már az a szegény szomszéd rosszul járjon Felcsúton. De 13. havi nyugdíjról beszélni, akkor, amikor négy év alatt fizetnek ki egy havit? Van egy magyar szó. Parasztvakítás.
Ebben a kifejezésben az egykori földműves népség mélységes lebecsülése volt.
Ebben a mostaniban a mai úri banda megvetése az idősebbek iránt.

Szólj hozzá

nyugdíj 13. havi nyugdíj Orbán