2020. ápr 03.

Ásónak hívd az ásót

Ásónak hívd az ásót

sakk_minden_borul.jpgA következőket írja a nagyszerű amerikai-magyar kolléga, Eva S. Balogh: " Úgy gondolom, hogy annak a 13 tagállamnak a vezetõit, akik „mélységesen aggódnak a jogállamiság, a demokrácia és az alapvetõ jogok megsértésének kockázata az egyes sürgõsségi intézkedések elfogadása miatt”  ki kellene hozni abból a sokkból, amelyet az okozott, hogy a magyar kormány zseniálisan csatlakozott hozzájuk tizennegyedik aláíróként. Így van ez, ha nem vagy elég tökös, hogy nevén nevezd a dolgokat. (Szó szerint  ásónak hívd at ásót. Illetve a teljes angol forma szerint: ásónak hívd az ásót és ne kerti szerszámnak)"
Azt írja egy remek szerző, Béndek Péter:" A széplelkek általában gyávák is, ezért nem akarják szembesíteni Orbánt azzal, hogy megértették a játékot és a jövőben ennek szellemében fogják játszani. Inkább mismásolnak, kötik magukat a széplelkek teóriáihoz és közben azzal legyezgetik magukat, hogy erkölcsösen cselekszenek. Pedig csak gyáván."
Ugyanazt mondják, amit évtizedek óta tapasztalunk.Orbán más játékot játszik, mint politikai ellenfelei. Politikai akciófilmet. Kokikat és sallereket osztogat ebben a magán-komédiában. Átveri az ellenfelet. Belehazudik a képébe.Felbuktatja a biciklijét, és utána kiröhögi az utcasarkon. Békejobbot nyújt, majd elgáncsolja.
Ő már csak ilyen.
Átbucskázik a fején, és más lesz. Radikális ifjú demokrata. Hopp. Nemzeti érzelmű konzervatív. Hopp. A nemzet atyja. Hopp. Most éppen diktátor. De ez már nem szerep. Tessék mondani, meddig tart Magyarországon a coronavírus miatti veszélyhelyzet? Addig, amig Orbán mondja. És tessék mondani meddig tart Orbán Viktor rendkívüli felhatalmazása? Addig, amig vészhelyzet van, Tehát...2022-ben választások lesznek. Lehet, hogy addig itt ül kilenc és félmillió magyar a lakásába zárva és csak a szavazó fülkébe engedik ki, hogy kétharmadot adjon a nemzet megmentőjének a következő négyéves időszakra.

Kereszty András

Szólj hozzá

2022 Orbán. rendkívüli állapot