2020. ápr 02.

Kötéltáncos

Kötéltáncos

Kereszty András
Az ember ezt nem várná egy virtigli diktátortól. 
Az április elsejei parlamenti kavarodás akár vaskos tréfa is lehetett volna. De azt ne gondolja senki, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest jól átverte a főnöke. Ha másban nem, abban biztosak kehetünk, hogy a nagy kerestzténydemokrata vadász nem álmatlan éjszakán találta ki azt a törvényt, amit másnap beterjesztett a parlament elé. De ha a koncepció, miszerint meg kell regulázni az ellenzéki összefogás nyomán túlságosan elszaporodott ellenzéki önkormányzatokat magától Orbán Viktortól ered, akkor miért Orbán Viktor volt az, aki ezt a passzust kivetette az egyébként így is borzasztóan provokatív törvényjavaslatból? 
Ennek a magyarázata az lehet. hogy miniszterelnökünk a koronavírus járvány idején kötéltáncot jár.
Látja a hatalmas - talán soha vissza nem térő lehetőséget.
Az ország bezárva, Lakói nemhogy nem tüntethetnek, de krumplit venniük is csak bizonyos órák között szabad. Országgyűlés nincs, Csak akkor, ha szükség van a kétharmadukra. Az államfő békésen szondikál, de vezényszóra bármikor előkapja a tollát.A világ - és benne az Európai Unió - a vírus ellen kűzd. Mit is törődik azzal, hogy mi van a végeken.Most lehet kikiáltani a korlátlan és örökös hatalmat biztosító "új köztársaságot".
De hohó.Ez még sincs így.
Vannak a sakktáblán gyalogok. Megsértettek, mint egy Lázár János. Meghökkentek, mint a Fideszes városok polgármesterei. Irigyek. Akiknek sok az, hogy mindent Mészáros Lőrinc és néhány tucat oligarcha visz. Izgatottak,, akik félnek, hogy kivonul a nyugati tőke. Forint milliomosok, akik látják, hogy a világban egyre kevesebbet ér a megtakarításuk. Egy évtizede tartó diktatúra rengeteg sebet ejt. A Fidesz soraiban is.orban_koronat_nez.jpg
Aztán ott vannak a táblán a tisztek. Az Európai Unió. Na nem az egész, hanem a párttársak. Most készülnek - vírus idején - kivágni soraik közül a Fideszt.
Ott vannak a beruházók. Nekik stabilitás kell.Semmi izgalom.Márpedig, ha így lesz, akkor a szegény még szegényebb lesz. A Roma Tagozat tegnap már lehetséges "éhséglázadásról" beszélt.
Ott vannak a Türkök. Adtak pénzt. Most pedig elvárják a türköknek járó ellenszolgáltatást. 
Orbán kötélen táncol.Ezért billeg ide-oda.Sok meglepetést hoz még ez a koronás időszak.

Szólj hozzá

Orbán koronavírus Semkén Zsolt visszavont törvény