2020. már 02.

Ugocsa non coronat

Ugocsa non coronat

orban_koronaval.jpgVarga Zoltán
Ugocsa non coronat! Olcsó poén? Az!
Még akkor is az, ha tudjuk, Ugocsa a végén tényleg nem koronázott.
Mert, ma minden a koronáról szól. Arról, hogy verné meg! A vírusról. Arról, ami egyrészt elkerülhetetlenül itt toporog, dühöng, fertőz, lehet már a határokon belül, de amit különben rövid időn belül múltidőbe fog szorítani a józan ész, az emberség, az összefogás, meg néhány ampulla vakcina. Ez ellen lesz orvosság.
A valódi kérdés, hogy a „másik”, a hungarikum vírus ellen mikor lesz immunis a magyar? A fertő ellen, ahol nem kell keresni a vírusgazdát, mert a Kedves Vezetőt, a numero unót, egyáltalán nem kell keresni. Ott burjánzik, terpeszkedik, tobzódik, fertőz az életünkben, elég felnézni a Várra, vagy az égre, ahol nagy valószínűség szerint, a sok kondenzcsík közül az egyik pont valamelyik nemkormányzati kormányzati gépé, ami éppen a pereputty valamely tagját, ha nem épp a Kedves Vezetőt, viszi valami nagyon fontos és persze titkos útra.
Mert meccsre, meg strandolni, shoppingolni, lófütty tudja még, milyen félrészeg hedonista bulikba járni, csak nagyon titkos repülőutakon tud már a vírusgazda.
Ugocsa non coronat? Persze, olcsó poén is lehetne, ha valahol az emberben nem állna négykézláb minden az idegtől, mert az eddig 800 forintos – amúgy szemétrevaló, nem sok mindenre jó – szájmaszk csomagot is 23000 forintért adnak, ha lenne, mert amúgy az sincs. (ajánlom még ezt a blogomat a figyelmetekbe: https://ujnepszabadsag.wordpress.com/ )
Olcsó poén, ha nem tudnánk, hogy több mint hatszázezer embernek nincs kielégítő háziorvosi ellátása, és a létező háziorvosok, kórházak is reménytelenül magukra vannak hagyva egy lehetséges járvány tomboló árnyékában.

Szólj hozzá

vírus korona Orbán Varga Zoltán