2019. már 21.

A három bölcs

A három bölcs

nagy_kereszt.pngKereszty András

Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár, Herman van Rompuy gróf, az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőit összefogó Európai Tanács volt elnöke és Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament (EP) volt elnöke alkothatja a Fidesz európai néppárti (EPP) tagságának ügyében eljáró „három bölcs" tanácsát a Spiegel Online német hírportál brüsszeli értesülése szerint. Három férfi az európai politika legelső vonalából.

Mi bennük a közös? Azon kívül, hogy a kereszténydemokrata politika ismert képviselői. Tekintélyesek. Idősek. Rompuy 71 esztendős, Schüssel júniusban, Pötering szeptemberben tölti be a 75. évet. És van még egy dolog. Mind a hárman a Magyar Érdemrend Nagykeresztjének birtokosai. Schüssel 2006-ban, Rompuy 2008-ban, Pöttering 2013-ban kapta.
Tehát, idehaza is elismert bölcsek ők.

Feltételezhető, hogy nem ismeretlenek számukra a magyarországi állapotok. Mindent tudnak Orbán Viktor pávatáncáról. (A nagykereszt bizonyítja, hogy jártak – többször – nálunk). Velük szemben  a Novák Katalin-Varga Judit-Szájer József csapat áll majd, ami Orbán részéről megint egy rá jellemző pimaszkodás. Három oroszlánnal birkózni három macskát küld.
De ez a miniszterelnök nagy tévedése. A három bölcs nem azért jön, hogy kockáztassa évtizedek alatt megszerzett politikai tekintélyét. A három bölcs dolgozni jön. Tényeket gyűjteni. Jelentés a magyar politikáról már van. A Sargentini-jelentés az Európai Parlament által 2018-ban Magyarországnak címzett, indoklással ellátott felszólítás az Európai Unió (EU) alapszerződésének és alapértékeinek betartására. Most majd lesz Rompuy-Schüssel-Pöttering jelentés. Mi lesz benne? Most következik a magyar ellenzék, a párton kívüli demokratikus erők nagy munkája. Össze kell gyűjteni azokat a tényeket, amelyek érveket adnak a három államférfi kezébe.
Orbán Viktor róka-ravaszságú politikus. Most is remekül taktikázott. Elérte, hogy a Fidesz saját magát függessze fel. De ezzel belesétált politikai karrierje legnagyobb csapdájába. Az európai politika hónapokon át arról szól majd, hogy van egy farok, ami csóválni akarta a kutyát,

És ez nemigen dicsőséges pozíció.,

Szólj hozzá

nagykereszt Kereszty Három bölcs