2019. feb 04.

Orbán a postás

Orbán a postás


Gaál Péter
raketa.jpgHol jártál David B. Cornsein. Hát, ha nem is éjjel mint a cinegemadár, hanem pénteken reggel, és hol másutt, mint a Cinege utcában? Úgy kezdődött - számomra - a dolog, hogy valaki, aki arrafelé lakik, kiposztolta, miszerint látott egy amerikai zászlós, feltehetően diplomáciai autókonvojt szeretett Vezérünk privátim otthona felé tartani. Azután megjelent a kormánymédiában, majd szinte egyidejűleg a nem kormánymédiában, például az Indexen. És jöttek a találgatások, ahogy ez már csak szokásos.Hogy most kapja meg a fejmosását valamiért az ott lakó. Ha amerikaiakról van szó, még mindig élnek a liberális beidegződések, makacsul elfelejtve, hogy ki a jelenlegi elnök.
Már ott is új szelek fújnak, legalábbis egyelőre, és legalábbis a legfelső régióban, az alsóbb régiók pedig hagyományosan és nagyrészt egy tojással vannak azonos értelmi szinten, mert ha nem volnának, akkor nem csak az elnöküket hívnák másként. Hogy az alakjuk is többnyire egy tojáshoz hasonlít, és az se véletlenül, tudják be a szinkronicitásnak. Aki a saját környezetét előszeretettel pusztítja - ha akarják, visszaolvashatják, mit műveltek a nemzeti parkjaikkal a mostani kormányzati leállás, s véle az őrizetlenség ideje alatt, és hozzácsaphatnak a környezetvédelmi egyezségek felmondásától kezdve sok mindent, Hirosimával és Nagaszakival megkoronázva -, az rendszerint magával se tesz másként. Ennen hazája történelmi múltjára pedig minden liberalizmusa ellenére is jobb, ha fátylat borít - elég, ha utánanéznek a Hálaadás Napja eredetének, esetleg az Alapító Atyák magánéletének.
Szóval, mit csinált ez a két jóember együtt egy magánlakáson, kora délelőtt? Hivatalos látogatás volt? Nagy valószínűséggel az. Vagyis... mondjuk, amolyan félhivatalos. Baráti magánprogramokat ezen a szinten és ezzel a nexussal nem otthon szoktak lebonyolítani. Mészáros Lőrinc persze más volna, például, amikor az általa is emlegetett karácsonyi ajándékokkal megjelenik. Virág Anikó asszonynak, pár új befőzési trükk Felcsútról, Gáspárnak új Biblia az eddigi labda helyett, a kislányoknak bonbon, a családfőnek meg mondjuk egy köteg újabb szindikátusi szerződés, két új jachttal és három új horvát villával grátisz. Azaz nem annyira grátisz, mert hiszen az fű alatt úgyis az övé. Na jó, vicceltem. A családfőnek egy echte mangalicasonka és pár üveg házi pálinka. Koma küldi komának.
Szóval, még mindig él az a tévképzet, hogy Amerika Orbán bukásán munkálkodik. Lehet, hogy Nyugaton akadnak, akik szívesen munkálkodnának ezen, de Amerika és egyes üzleti körök e pillanatban biztosan nem. Márpedig e pillanatban ők bírnak az ilyesmire a legnagyobb - mondhatni döntő - befolyással. Az a helyzet ugyanis, hogy a magyar miniszterelnök - mégpedig EZ a magyar miniszterelnök - minden hóbortja ellenére vélhetően a világpolitika egyik kulcsszereplője. Na nem egészen úgy,a hogy ő szeretné láttatni magát, de ettől még kulcsszereplő.Sőt, maga a kulcs.
Elmegy az amerikai nagykövet magyar vendéglátójához. Jó, de miért nem a Parlamentbe vagy a Várba? Édes kettesben lehetnek ott is. Orbán Viktor kiválóan beszél angolul, nem kis mértékben Soros Györgynek köszönhetően. Bezárják az ajtókat, és kész. 
Hát éppen ez az. Hogy nem kész. Mérget vennék rá, hogy ha másutt nem - dehogynem -, a Parlamentben és a várbéli rezidencián a falnak is füle van, megfelelő technikával ellátva. (Hangsúlyozom, hogy ez, az előzők és a következők csak találgatások. Mások nem is lehetnének, innét.) Lehallgatják Őt? És erről Ő nem tud? Dehogynem tud. Éppen ő rendelte el. Nem maga ellen, persze. Hiszen ott sem egyedül dolgozik. Sztálin korában még Sztálin dácsáját is lehallgatták, a Vozsgy tudtával. Talán ezért se volt nyugdíjas állás az Állambiztonság (a VCSK-CSEKA utódszervezetei, a GPU-OGPU--NKVD-NKGB-MGB-MVD) első emberének lenni nála. Amit ketten tudnak, azt sokan tudhatják, ezt pedig a Gazda nem bocsátja meg, még akkor se, ha a megfigyelést ő parancsolta. Egyik Gazda sem. A paranoia ennek a felállásnak a szükségszerű következménye, ahogy ez a felállás is szükségszerű következménye ezeknek a rendszereknek. Egyetlen hely van, ahol nem kell megfigyelni senkit: a Vezér privát szférája, de az is csak akkor, ha meghagyja a privát kapcsolatainak, és nem olyan átjáróház, mint amilyen a Hozjájin nyaralója volt. Orbán valószínűleg meghagyta. 
Ezért ment oda az amerikai nagykövet. De mit akart Orbánnak mondani?
Semmit.
Ugyanis nem Orbánnak akarta mondani.
Orbán csak a postás két régi jó barát között. 
A látogatás napján Trump amerikai elnök bejelentette, hogy az USA felmondja a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződést, mert Oroszország nem tartja be. Oroszország számára ez azt jelentette, hogy ő is nyugodtan felmondhatja, és ezek után legálisan csinálhatja, amit addig illegálisan csinált. Nem büntetés volt ez, hanem ajándék. 
Szombaton pedig, egy nappal az amerikai nagykövet Orbán Viktornál tett vizitje után Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin orosz elnök fel is mondta….

 

 

Szólj hozzá

amerikai nagykövet Orbán rakéta egyezmény