2018. nov 05.

Szemétkedés

Szemétkedés

kuka.jpgAndor Mihály

Az Index.hu kiszúrta, hogy az állami kukaholding megvonta a Zöld Híd szemétszállító cég engedélyét. Aki figyelemmel kísérte a régóta húzódó szemétkedést, az tudja miről van szó. A Zöld Híd elsőként vette a bátorságot, és kijelentette, hogy nem tudja elszállítani a szemetet, mert az állami kukaholding nem fizette ki a munkáját. Az állami kukaholding levélben szólította föl a 116 önkormányzatot, hogy bontsanak szerződést a Zöld Híddal, és keressenek másik szemétszállító szolgáltatót.

Az állam tehát fogta magát, berontott a piacra, és lesöpört onnan egy céget. Még az is lehet, hogy az indoklásban igazat mondanak, és a hét év alatt rezsicsökkentésileg legatyásított cég már tényleg alkalmatlan a feladat ellátására. Akárcsak az összes többi az országban. Már évek óta az ország minden részéből – Budapestről is – hallani panaszokat lerobbant kukásautókról és a csökkenő szolgáltatásról. Ebben tehát semmi meglepő nincs.

Ami meglepő, az Orbán bosszúja. A Zöld Híd ugyanis nem egy rohadt multi, aki ellen harcolni kell, hanem az érintett önkormányzatok által összedobott vállalkozás. Az önkormányzatokat tehát arra szólították föl, hogy bontsanak szerződést önmagukkal. Az eddig ráköltött pénzre, amin telephelyeket alakítottak ki és kukásautókat vettek, pedig vessenek keresztet. (Ez amúgy is illik a kereszténység fölemlegetésében sűrűsödő legújabb NER-divathoz.)

De érdekes a felszólítás másik fele is: kössenek szerződést más céggel! Nem hallottam róla, hogy Pest és Nógrád megyében egymás sarkát tapossák a szemétszállító cégek. De lehet, hogy az állami kukaholding már tud valamit. Például remek megoldás lenne, ha Orbán intézője megvenné az egész hóbelevancot – persze a kialakult válsághelyzet miatt jó nyomott áron. Rögtön lenne kivel szerződni, és a zseniális gázszerelő egy nap alatt elintézné a papírt is, hogy a cég alkalmas a feladat ellátására.

Szólj hozzá