2018. nov 01.

Magyar űrkutatás

Magyar űrkutatás

ferencz_orsolya.jpgBálint Ibolya

Elkeserítő az a szitokáradat, ami Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos kinevezése miatt mindent elönt. 
Persze megértem, hiszen a tömegek az évtizedek óta elmaradt tájékoztatás híján semmit sem tudnak arról, hogyan vesz részt Magyarország már fél évszázada az európai űrkutatásban, különböző eszközök kifejlesztésében és elkészítésében, kiváló magyar tudósok közreműködésével.
A hiányt legalább most pótolni kellett volna.
A tömegkommunikáció csatornáin ismertetni, hol tartanak kimagaslóan tehetséges fizikusaink az űrkutatásokkal kapcsolatos munkákban, emlékeztetni az ország lakosságát a már elért, kézzel fogható eredményekre, azokra a magyar eszközökre, amelyek különböző műholdakon vagy az űrállomáson szolgálnak sikeresen, bemutatni, milyen elismert jelentőséggel bír ma Magyarország a nemzetközi űrkutatásban.
Ezek után kellett volna bejelenteni az ezúttal ráadásul hozzáértő miniszteri biztos kinevezését, elmagyarázva, hogy miért van rá szükség - egészen más lett volna a fogadtatás, nem kellene úgy érezniük az űrkutatásban dolgozó tehetségeknek, mintha hazájuk társadalma semmibe venné a munkájukat.

Szólj hozzá

magyar Űrkutatás miniszteri biztos