2018. okt 02.

Szél, Szél

Szél, Szél

szel_szel.jpgHirschler Richárd

Stumpf András: "Szél Bernadett kilépése az LMP-ből nagy veszteség. Első sorban a párt számára. Sok-sok millió forintot beleöltek, hogy ismertté tegyék miniszterelnök-jelöltjüket, az a pénz meg most megy a kukába a számukra. A saját hibájukból. A méltatlan helyzet, amelyet etikai bizottságuk előállított, bármilyen politikus számára elviselhetetlen lenne. Amikor még a dúvad Sallait is visszavették, hogy aztán újra nekitámadjon Szélnek... A kutyapárt elbújhatott, tényleg.

De másért sem valami jó hír ez most az LMP-nek. Szélt ugyanis nem vásárolta meg a Fidesz, hitelesen ellenzéki politikus - amint az mostani lépéséből is látszik. S hiába mondja Ungár Péter, hogy "Detti továbbra is a harcostársa marad", nagyrészt éppen az általa és László Lóránt Keresztes által meghatározott új, Fidesz-barát irány késztette erre a döntésre Szélt. Utóbbi például megszavazta volna a Sargentini-jelentést, Keresztes és Ungár meg nem. Szél támogatta a baloldal közös jelöltjét Rákospalotán, az LMP nem. Ungár Péter többször is elmondta aztán, hogy nem kell versenyt kiabálni Orbán Viktorra, s hogy a párt azokat a Fideszből kiábrándult százezreket (Medián) célozza most meg, akik a választás óta morzsolódtak le a kormánypártról.

Nincs a zsebemben a bölcsek köve, az egyszer biztos, de akárhogy meresztgetem a szemem, nem látom, ahogy a kormánypártról most, vagy már korábban lemorzsolódók tömegei az LMP-t pillanatnyilag leginkább meghatározó Ungárban (úgy is, mint Mészáros Lőrinc cégtársában) találják meg hirtelen a legjobb választást. A kitartó Fidesz-szavazókat pedig mégoly jobbos, nemzeti és hazafias lelkülettel is lehetetlen megszólítani: azt a Fidesz mindig hangosabban, ráadásul az erő birtokában fogja nyomni, s akinek még Mészáros strómankodása is rendben van, az nyugodtan szavazhat a kormánypártra a továbbiakban is. A balos, libi ellenzéki szavazó? Nos, ők kapásból hőgutát kapnak Keresztestől és a "Figyelő-tulaj" Ungártól.

Ha Demeter Márta lesz a társelnök, amire ugye van esély, hogy fogja a parlamentben szembesíteni a kormányt a kemény korrupciós ügyekkel? Amelyeknek végén általában Mészárost találjuk. Még mielőtt a Fidesz reagálhatna, nemrég még párttársai, a szocialisták fogják bekiabálni, hogy "Mészáros? Nézz körül a frakciódban!" Ez tehát zsákutca, akárhogy is nézem. Ha nem így látjátok, írjátok a Facebookba kommentbe. Mindenki véleménye érdekel. (Szél Bernadettnek pedig sikeres és eredményes munkát kívánok a továbbiakban is.)""

Szólj hozzá

Szél Bernadett Hirschler Richárd