2018. júl 06.

Volt egyszer egy aranycsapat

Volt egyszer egy aranycsapat

team2.jpgSomogyi Károly

Meghalt Aczél Endre, az egykori újságíró Aranycsapat tagja. Nem szokták együtt emlegetni azt a kiváló gárdát, amely a rendszerváltás körül és a rendszerváltást követő időkben magyar sajtó válogatott együttesét alkotta. Miközben a focirajongók gond nélkül emlegetik az egykori válogatottak tagjait, csak ilyenkor – egy-egy haláleset kapcsán - jut a közvélemény eszébe, hogy milyen nagyszerű újságírók, tévések, rádiósok jelentették a sajtót az 1990-es években a mostani gárdával ellentétben.

Itt van egy rövid és szubjektív lista arról, hogy – mondjuk 1990-95-ben – kikből lehetett volna összeállítani az Magyar Újságírók Szakmai Válogatottját::

Andrassew Iván, Árkus József, Bossányi Katalin, Bolgár György, Vitray Tamás, Déri János, Aczél Endre, Kovács Zoltán, Megyesi Gusztáv, Kereszty András, Friderikusz Sándor, Vincze Mátyás, Lipovecz Iván, Bodor Pál, Molnár G. Péter, Szűcs Gábor, Ungvári Tamás, Új Péter, Bacher Iván, Árkus József, Mester Ákos. Ruffy Péter, Rangos Katalin, Tamás Ervin, Szegvári Katalin, És még biztos sokan kimaradtak. Ki tudna ebből a csapatból pályára küldeni csupán tizenegyet...

Szólj hozzá

aranycsapat újságírók somogyi károly