2018. jún 21.

Mit keres nálunk a medve?

Mit keres nálunk a medve?

medve_erdo.jpgMeg fogsz lepődni. Azt írja egy Medveország-beli honfitársunk, Szász Tibor András a közösségi oldalra, hogy fölösleges kergetni a medvét. Ímígyen szól néhány soros írása:

Kedves Anyaország-beli Barátaim ! Ha találkoztok épeszű medve szakértővel , díszpinty vadásszal és hasonlókkal , szíveskedjetek megmondani nekik , hogy az év ebben a szakában a medvék migrálni szoktak (!!!) arra a vidékekre , ahol rohad le a fáról a gyümölcs. A szokatlanul bő cseresznye és meggy termés, a magasra felzöldült aljnövényzet egyaránt kedvez a "turizmusnak" . Ilyenkor 300-400 kilométerre is eltávolodnak élőhelyüktől. Ne hajkurásszátok őket, két három hét múlva hazamennek. Azért még egy két öreg paraszt biztos van Miskolc környékén aki emlékszik ilyesmire ott is...”

Remélem, időben jött a figyelmeztetés. Itt, ahol medvék helyett kóbor macskákhoz szoktunk, még a médiának nyilatkozó szakemberek is össze tévesztenek egy bocsokkal járó anyamedvét egy fiatal hímmel. A székelyek azt mondják a medve nem tréfa és, hogy ne nézzünk a szemébe. A medvék valószínűleg meg azt mondják egymásnak, hogy mi – medvéhez nem szokott egyének – különösen veszélyesek vagyunk. Medvéről egy dolog jut az eszünkbe, az, hogy bele kellene lőni. Különösen, hogy a nemzetet vezető koalíció Lovas Vadásza mindent lelődöz azt követően, hogy kiszáll a helikopterből.

Szólj hozzá

gyümölcs medve