2018. jún 06.

James Bond és a maffia

James Bond és a maffia

james_bond.jpgÍrta: Lana
James Bond ült a hideg fagyos Északi sarkon egy jégbarlangban és kedvenc italát kortyolja. Igen, az a bizonyos koktél, amit rázni kell, nem keverni. Az a bizonyos Vesper Martini. Gordosn’s gin, vodka, Kina Lillett keserű.. amit addig kell jéggel rázni, míg kihűl.  De gondolom, ezt mindenki tudja. A sarokban egy jegesmedve bundában egy hosszú comb nyújtózkodik, a bunda alól kivillanó vörös karmok egy Grande Anne pezsgős üveget szorogatnak.
Bond unottan nyomja el a szivart, amit a vörös körmök pár perce gyújtottak meg neki. Szeme huncutul villan, a lány mozdulna, de egy fejbiccentés visszaküldi a kanapéra.
Bond bajban van. Óriási tervei vannak, s most olyanok, amikkel nem az MI5 bízta meg. Tanulni szeretne. Épp ezért meghívta egy pohár pezsgőre a világ maffiózóit. Azért ide a hideg Északi sarkra, mert a józan észhez kell a frissesség, a tiszta fej.
A jégbarlangot lehallgatás mentessé tették, kint a hómezőn szinte láthatatlan zavaró állomásokat szereltek fel, s felállítottak egy olyan bunkert, amiben szép leányok örömmel fogadják majd a világ legnagyobb gonosztevőit. A bejáraton villóznak az örömtanya fényei, bent egyelőre a maffiózók hologramjai szórakoznak a lányokkal.
Az igaziak pedig lassan meg is érkeztek.
Elsőként a Triádok vezetője Kínából. Utána a Jakuza feje Japánból kopogott be, majd megérkeztek az olasz Cosa Nostra és Camorra első emberei, az albánok, az ukránok és oroszok, s végül a mexikói és kolumbiai kábítószerpiac maffiájának vezérei.
Uraim-, kezdte a mondandóját Bond -, egy , csupán egy kérésem és kérdésem van önökhöz. Hogyan lehet megoldani azt, hogy egy maffia nagyra nőjjön, uralkodjon, de azt törvényesen tegye? Közben legyen meg a tekintélye és befolyása, a nemzetközi piacokon is jelen legyen, mégpedig oly módon, hogy ne tudjanak belekötni. Sőt, képes legyen bebiztosítani magát hosszú évtizedekre, közben nevelje ki a rendszer utánpótlását.
A maffiózók elnevetik magukat. Vicces legény maga Bond, mi szemétben, zsarolásban, lánykereskedelemben, autólopásban, leszámolásban fegyverüzletben, kábítószerben és szerencsejátékban utazunk, de hogy ezt mind egyszerre? Nem mi kellünk magának.
Mind felállnak, s indulni készülnek. Bond szeme villan. Mi van? Olyat kérdeztem amire önök, pont önök nem tudják a választ?  
Így van Bond. Nem minket kellett volna meghívni, de adunk egy tanácsot, mert úgy hallottuk, egy kis európai országban ez már működik. Persze azt hallottam, ott mindennek ára van. Nagy pénzt kell fizetni, ha oda akar menni tanulni. Az a kis ország imádja a sportot, a beugró tehát egy stadion. Persze helyet nehéz lesz találni, mert azt mesélik, már minden libalegelőn van egy. Az ország neve? Azt nem tudom, mondta Renáto, a Cosa Nostra feje, azt magának kell kinyomozni. De gondolom, ez nem lesz gond. Arrivederci!
Amare, fordult a jegesmedve bunda felé Bond, indulunk!

Szólj hozzá

maffiózók James Bond Lana