2018. jún 03.

Horváth Feri igazsága

Horváth Feri igazsága

 

 

horvath_ferenc.jpgKereszty András

Nem szeretném Horváth Ferencet, az NB1-ből kiesett Balmazújváros edzőjét az ellenállás valamiféle harcosának feltünteni. Nem szeretnék ugyanis ártani neki. Árt ő épp eleget magának. Talán ő a legjobb magyar foci-edző (na, ezzel a kijelentéssel is eleget ártok neki). De érti a játékot, elképesztő motivációs képessége van, okos, mindent tud a taktikáról, a stratégiáról. Csak éppen...Nagy a szája.

Ebből a kijelentéséből is látszik. Szombaton adta az M4 tévének, azután, hogy kiesett a csapatával az első osztályból. (Vagy direkt kiejtették). Ezt mondta bele a kamerába:

Nem jó a bajnokság, rosszak a szabályok, egy marhaság az egész, nem korrektek a csapatok! Nem akarok többet mondani, mert biztos eltiltanának, de remélem, mindenki tiszta lelkiismerettel fekszik le ma, azok is, akik ezeket a szabályokat meghozták „Megkérdezném, mi lenne akkor, ha a Videoton a bajnoki címért játszana velünk, közben a Fradi is játszana a Diósgyőrrel, és én felállítanám a csapatomat úgy, hogy tele van ifijátékossal. Akkor mi lenne? Akkor vérig lenne mindenki sértve és olvashatnám az újságban, hogy én milyen szar ember vagyok! Most mindenki felteszi a kezét, holnapra nem fog emlékezni senki az egész sztorira. Körbe lehet menni, meg lehet nézni, hogy hány ember életét szarták el! Persze, nem ezen a meccsen múlt, meg bent lehetett volna maradni máshogy is, csak jó lenne tiszta focit játszani itt Magyarországon, jó lenne megtisztítani az egészet” - mondta a Balmazújváros mestere azután, hogy csapata kiesett az NB1-ből.”

Annyit mondanék Ferinek (mert ő horváthferi, nem a mester), hogy ne várja, hogy ebben az országban tisztességes viszonyok lesznek bárhol, bármikor, bármilyen területen. Ez a dolog nem a fociról szól. Ez a dolog (megőrizve nem-túlságosan-szalonképes fogalmazását) a seggnyalásról szól. Ez az ország, ahol az ember-miniszter, rákkutató professzor elmegy a templomba a miniszterelnök születésnapján a politikusért imádkozni. Hát hogyne lenne seggnyalás a futballban is? Hogy „ceterum censeo” Horváth Ferinek el kell tűnnie az élvonalból? Mit dumál ez össze-vissza?
Álljon be szépen a sorba.

Igen Feri, miattad esett ki a csapatod. Nem azért, mert nem lennél nemzetközi szintű edző. Nem azért, mert nem tudsz elsőrangú csapatot kovácsolni leértékelt, semmibe se vett focistákból. Azért Feri, mert a felső körökben utálnak. Úgy utálnak, ahogy Pintér Attilát szeretik.

De egy vigasztaljon: a foci-népe tudja az igazságot. Emlékszel, amikor a bunkó fradisták az új stadion avatásakor füttykoncerttel fogadták Magyarország futball-őrült miniszterelnökét?

Kedves Feri, ne add fel! Folytasd!

Lesz még egyszer ünnep a világon!

Szólj hozzá

bajnokság bátorság Horváth Ferenc