2018. máj 15.

Udvari bolondok országa

Udvari bolondok országa

bolond2.jpgMár megint mondott egy épületes baromságot egy jövendő kormánytag. Nagy István agrárminiszter-jelölt az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén azt mondta, hogy szerinte az afrikai sertéspestis úgy kerülhetett be Heves megyébe, hogy egy migráns vagy egy vendégmunkás eldobott egy szendvicset, amit megtalált egy vaddisznó, amely így megbetegedett. Lehet ezt egy picit ragozni, de túlságosan nem érdemes. Hogy gondolta az agrárium jövendőbeli irányítója? Jött a migráns. Tudjuk, barna vagy fekete ember (asszony) és muzulmán. Sétálgat Heves megyében, és eszi a sertéspestises szendvicsét. Ő a világ legkülönösebb muzulmánja: nemcsak diszóhúst eszik, hanem kifejezetten a pestises disznó husát kedveli. És életben van. Csak azért, hogy a magyar agráriumot megfertőzze.
Ez egy ilyen világ. Ahol különös dolgok történnek. Nagy József a kiváló kolléga könyvet írt a Vak komondor országáról. Ahol nemcsak a polgármester élettársa törthette el az orr- és arccsontját egy kutya miatt, akinek a fején „sajnos” egyszer átment a mezőgazdasági gép. Ahol egy fideszes nagyiparos igérhetett soha-nem volt energiacellát és az ufók eljövetelét, Ahol a falusi temetőkből migránsok ugrálnak elő. Ahol a gyors hajtás miatt igazoltatott képviselő rendőrt ver. Ahol a köztársasági elnök diplomamunkát lop. Ahol egy másik honatya azzal dicsekedhet, hogy a „Mol képviselőivel” folytatott egyeztetések nyomán 11, illetve 5 forinttal csökkent a helyi kúton a benzin és a gázolaj ára. Eközben az országos tarifa a nemzetközi olajáremelkedés miatt 10-15 forinttal nőtt. Ahol a korábbi mezőgazdasági miniszter szerint: aki Coca-Colát iszik, az is magyar terméket fogyaszt, mert az ital minden összetevője hazai...Persze ez semmi ahhoz képest, hogy eladta a magyar szántóföldek jelentős részét a „párthoz és kormányhoz hű”, termőföldet sose látott, elvtársainak.
Ami meg a diszóhús zabáló muzulmán migránst illeti. Ez még nem is akkora marhaság. Tulajdonképpen könnyűbúvárok is hozhatták volna a sertéspestist tartalmazó kolbászokat felúszva a Dunán, a Tiszán Abádszalókig. Szinte mindegy. A nagy kérdés, hogy az Orbán-rendszer prominensei miért érzik kötelezőnek azt, hogy hülyének tetessék magukat? Lehet, hogy ezzel akarják kifejezni a lojalitásukat? Bizonyítandó, hogy hasznos hülyék, akik nem akadékoskodnak majd, akik végrehajtanak mindent, ami végrehajtandó lesz.
De az is lehet, hogy - miként egykor a királyi udvarokban- a kormányban is szükség van néhány udvari bolondra. Ők azok, akik szórakoztatják a népet. Hogy a plebs ne az uralkodó tetteit mérlegelje.

Szólj hozzá

muzulmán udvari bolond migráns Sertés pestis disznóhú