2018. máj 01.

Ratkó-korszak után Kásler-korszak?

Ratkó-korszak után Kásler-korszak?

kasler.jpeg

K.A.
Kásler Miklós jövendő „emberminiszter” mostanában különböző videókon megtekinthető. Van, amikor kék háttér előtt beszél egy szobában, van amikor egy napfényes kertben, egy asztalra könyökölve. Kásler miniszter videóiból próbálják megfejteni hírmagyarázók, hogy milyen is lesz az új kormány népesség-politikája. Ennek felügyelete ugyanis vitán felül az ő feladata lesz. Orbán miniszterelnök ugyanis első interjújában ezt mondta: Átfogó megállapodást szeretnék kötni a magyar nőkkel. A demográfia rajtuk áll, vagy bukik, ez az ő döntésük. (...) A kormánynak az a dolga, hogy ha gyermeket szeretnének vállalni, és el tudják mondani, hogyan mehet ez könnyebben, akkor azt meghallgassuk, megértsük, és nem négy, hanem tizenöt-húsz-harminc évre megállapodást kötni velük a magyar jövőről, hogy a kormány részéről mit tudunk nekik nyújtani.”
Ekkor szaporodtak meg Kásler-jövő-miniszter videói. Abban, amelyet egy szobában rögzítettek, a következőt mondja: „ha nem volna legális a művi terhességmegszakítás, akkor már húszmillióan élnénk az országban”. A másik, keménynek mondható, kinyilatkozása, ott a napfényes kertben úgy hangzik, hogy tinédzser lányok nem tudják, ki a gyerekük apja, mert „a diszkóban kábítószer hatása alatt nem tudják kontrollálni, hogy mit cselekszenek.”Történt korábban – még a választások előtt – a beszédeknél konkrétabb dolog is. Két egészségügyi intézmény - a Bethesda Kórház és a Budai Irgalmasrendi Kórház -csaknem 8 milliárdos állami támogatást kapott a szülészetük korszerűsítésére. De a pénz odaítélésével egy időben a két korház nyilatkozatot tett, hogy náluk nem lesz hálapénz és abortusz.
Mi lehet mindebből a következtetés?
Az ötvenes évek Ratkó-korszakának mintájára jöhet az Kásler-korszak. Akkor az abortuszt betiltották, a művi terhességmegszaktást végző orvosokat lecsukták. Most ennél taktikusabb változat gyanítható. Pénzt csak az a kórház, klinika kap, ahol (Káslert ismerve) megesküsznek a Bibliára), hogy náluk nem lesz abortusz

Szólj hozzá

abortusz tilalom Kásler Miklós ember-miniszter