2018. ápr 24.

Válasz egy higgadt Fidesz-szavazónak

Válasz egy higgadt Fidesz-szavazónak

orban_perverzio.jpgKüldtek barátaim egy cikket. Azzal a megjegyzéssel, hogy végre egy higgadt, kormánypárti érvelés.. Természetesen elolvastam. Megfelelő indítással kezdi. Jó felütés egy pofi újságírótól. ”Vasárnap este óta olvasom a választási eredményeket értékelő elemzéseket, véleményeket. Sok érdekes dolgot tudtam meg magamról azóta. Például hogy vidéken élő, szegény, alacsony iskolai végzettségű, idegengyűlölő, bezárkózó, megfélemlített, kizárólag a közmédiából tájékozódó, a sokoldalú tájékoztatást nem igénylő, internetet nem használó állampolgár vagyok. És természetesen hülye. Olyan ember, akivel szörnyű egy országban élni. Merthogy a Fideszre szavaztam.” Egy baja van a cikk nyitányának, hogy szerzője a Magyar Hirlapnál dolgozik. Ez az a lap, ahol Bayer Zsolt is műveli kifinomult publicisztikáját. Mindegy folytassuk.
„A Fideszre szavaztam, pedig nem azért élek tanyán, mert ez jutott, hanem azért, mert tudatosan ezt választottam Budapesttel és más nagyvárosokkal szemben. A Fideszre szavaztam, pedig nem vagyok szegény: vállalkozóként és gazdálkodóként tisztességes jövedelemre teszek szert. A Fideszre szavaztam, pedig három egyetemi diplomám mindegyikét budapesti egyetemen szereztem – közülük egyet a Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma: Corvinus), egyet a CEU-n.” Rendben van, mindenki arra szavaz, akire akar, olyan egyetemre jár, ahová bekerül.
„A Fideszre szavaztam, pedig nem vagyok idegengyűlölő. Nem is lehetek: sógornőm zsidó származású, sógorom Magyarországra házasodott indiai. Unokaöcséim és unokahúgaim – gyermekeim unokatestvérei – tehát félig zsidók vagy félig indiaiak. A Fideszre szavaztam, pedig nem vagyok bezárkózó: megjártam Nyugat-, Közép-, Kelet- és Dél-Európa legtöbb országát, Észak-Amerikát, Oroszországot, Indiát, Kínát, láttam egy kicsit Közép-Ázsiából, Törökországból, Iránból, Pakisztánból, tanultam az Egyesült Királyságban, és voltam gyakornok az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusában, a konzervatívnak legkevésbé sem nevezhető néhai Tom Lantos képviselői irodájában.” (Egy megjegyzés: Tom Lantos konzervatív volt, nagyon is. Én is jól ismertem. Sokszor beszélgettünk).
„A Fideszre szavaztam, pedig egyik politikai oldaltól sem függök, nem félemlített meg sem a jobboldal, sem a baloldal. A Fideszre szavaztam, pedig a köztévé adásait nem nézem, televízióm sincsen, helyette az internetről tájékozódom, rendszeresen olvasva valamennyi politikai oldalhoz közel álló portált.” (Ez normális viselkedés egy értelmiségitől).
„De ha mindez így van, akkor miért szavaztam mégis a Fideszre? Megpróbálok segíteni a nyolc éve rettegésben élő, becsomagolt bőröndökkel az országból való menekülést fontolgató, de nekiindulni csak nem akaró baloldali entellektüeleknek abban, hogy megértsék, miért szavaz valaki a Fideszre. Egy a több mint két és fél millió közül.” (Jöhet az érvelés. Egy megjegyzést csak, a Fidesszel szemben nemcsak baloldaliak állnak, hanem normális, konzervativ, keresztény, européer demokraták. Ld. itthon Márki-Zay körét, külföldön - hogy egy nevet mondjak: Angela Merkel).
„Először is, a Fidesz sokkal jobban működteti az országot, mint a baloldal. Persze, én is tudnék rosszul működő rendszereket, követhetetlenül változó jogszabályokat, észszerűtlen intézkedéseket, hibákat sorolni vég nélkül. Összességé­ben azonban mégis az a tapasztalatom, hogy Fidesz-kormányzás alatt jobban működnek a dolgok, és épül az ország. Van irányvonal, van haladás, van építkezés konkrét és átvitt értelemben, és lassan összeállnak a dolgok, míg baloldali kormányzás alatt koncepciótlanság, lepusztulás és szétesés a jellemző. (Feledékenység: tessék tanulmányozni a világgazdaság trendjeit 2002 és 2010 között. Mintha világgazdasági válság lett volna, most meg globális fellendülés nyolc éve. A Fidesz erős, de mégsem annyira, hogy világgazdasági trendeket tud irányítani. Az építkezésről csak annyit: tao.).
Másodszor, nem is annyira a Fideszre, mint inkább Orbán Viktorra szavaztam. Meggyőződésem szerint a miniszterelnök olyan kaliberű államférfi, amilyen ritkán adatik meg egy nemzetnek.” (Ez nem más, mint érzelmi kérdés. Szerelem. Ön szerelmes Orbán Viktorba. Van, aki szerint Istenkirály. De imádtak jó néhány diktátort a múltban a hivei. Hadd ne soroljam. A szerelemben nincs semmi kivetni való. De ősi közmondások szerint - vak. A szerelemről még csak annyit, mit szólna egy 1978-as cikkhez, amelyben az akkori Népszabadság, akkori újságírója arról ír publicisztikát, hogy csodálatos ember Kádár János, hogy olyan kaliberű államférfi, amilyen ritkán adatik meg egy nemzetnek.).
„Harmadszor, engem nem zavar, hogy ki mennyire gazdagodik. Sőt, örülök minden forintnak, ami nem külföldi cégek, hanem magyarok kezébe kerül. Szükségesnek tartom, hogy – akár állami segédlettel – kialakuljon az új magyar nagytőkés osztály, az új magyar „arisztokrácia”, még akkor is, ha ezek az emberek időnként esetlenek, bumfor­diak, és mindenkin keresztül gázolva, kíméletlenül érvényesítik az érdekeiket.”(Gazdagodni szabad. Önnek is. Lopni nem. Semmiképpen nem ellopni azt a külföldről érkező – EU-pénzt, amit az egész ország kapott. Különösen nem lophat, aki a miniszterelnök családtagja).
„De nemcsak ezért vagyok Fidesz-szavazó, hanem azért is, mert történelmi ismereteim, családom és saját tapasztalataim alapján állítom, hogy a magyarországi baloldal mindig a magyar nemzeti érdekek ellen politizált. Korábban megcsonkított ország, hullahegyek, véresre vert parasztok és papok, elkobzott vagyonok fémjelezték hatalmát. Később már „csak” elherdált közvagyon, működésképtelen rendszerek, eladósodottság, elszabadult költségvetési hiány és infláció. És mindig elvtelen behódolás az éppen aktuális nagyhatalomnak. Ebből pedig elegem van. Amint abból is, hogy ez a baloldal mindennap arcomba tolja a holokausztot, bűntudatot próbálva kelteni bennem valamiért, amihez sem nekem, sem a családomnak nem volt köze; vagy éppen intézményesítetten népszerűsíti a homoszexualitást, a szabad szexuális identitásválasztást és egyéb szexuális aberrációkat.” (Hát jó. Hitler se volt baloldali, Mussolini se, Szálasi se, Gömbös Gyula se...Lehetne diktátor versenyt tartani bal, és jobboldali népirtók között. Az viszont demagógia, hogy Orbán ellenzéke azonos a harminc évvel ezelőtti rendszer csinovnyikjaival. De Ön nem beszél arról, hogy van egy imádott vezére, aki megváltoztatta a választási rendszert, kiirtotta a szabad sajtót, megszállta az ügyészségeket, magyart magyar ellen uszított,.).
Kedves Felföldi Zoltán, Ön fiatal. Hiszen azt írja, hogy a rendszerváltás idején édesapja nyakában ült. Egy tanácsom van. Hatvanéves korában vegye majd elő ezt a cikket, olvassa el. Garantálom, hogy rettenetesen rosszul fogja érezni magát.

Kereszty András

 

Szólj hozzá

baloldal válasz Orbán Viktor Fidesz-szavazó higgadt érvelés