2018. ápr 01.

Kabaré nagypéntek

Kabaré nagypéntek

hit_gyulekezet.jpegAz ember – akár mennyire is hívő keresztény, akármennyire is komolyan veszi a vallási előírásokat – nagypénteken nagypéntekhez méltó módon viselkedik. Éppen tegnap hallottam családom idős tagjától, hogy „nagypénteken csönd volt a faluban”. Nem volt zene, nem volt ének, nem bömböltették a rádiót, a szomszéd asszonyok nem kiáltoztak át egymáshoz. Nagypénteken nemcsak a harangok mentek Rómába, az emberek is visszahúzódtak a családba. (A harangok nagycsütörtökön az utolsó vacsora napján hallgatnak el).
Aztán eljött 2018. Ebben az évben a harangok továbbra is hallgattak. De volt egy televíziós csatorna, amely a következő műsorral próbálta felrázni a nagypénteki hangulatból hallgatóit. „20:31-21:30. AradiVarga Show, vidám műsor, 21:320-22:30 Kabaré péntek, vidám műsor”. A különös nem is ez, hanem a tévécsatorna. Az ATV. Erről azt írja a Wikipédia: 'A cég ma a Hit Gyülekezete érdekeltségébe tartozó cégek többségi[2] tulajdonában van, így az egykori agrártelevízió ma leginkább modern vallási csatornaként működik. Hírigazgatója Németh Szilárd, az egyház alapítójának és vezetőjének a fia.” Ez az a televíziós csatorna, amelyen vasárnaponként Németh Sándor hossza prédikál a Szentlélek szerepének a helyreállításáról a keresztény életben.
Ez igazi sajtószabadság. A tulajdonos nem dumál bele a műsorba.
Van a nagy hitszónok maga is szeret vidáman nevetgélni ezen a csöndes pénteki napon? Vagy eltévesztette a naptárt? Műsora a Vidám Vasárnap helyett, azt hitte, Vidám Péntek van.

Szólj hozzá

nagypéntek kabaré Hit Gyülekezete Németh Sándor