2018. már 17.

Lelkes cipősarok koptatók

Lelkes cipősarok koptatók

beke_es_szavazolap.jpg

Gábor György

Morvay Péter, a Hit Gyülekezetének lelkésze, a Hit Gyülekezete Hetek c. hetilapjának rovatvezetője szárnyaló szavakkal agitál a Békemenet mellett, az alábbiakat írván: „Tudom, mindenkiben sok kérdés van. Miért, kinek az oldalán. Nem a szélhámosokért, nem a hatalmukkal visszaélőkért, az urizálókért. Értük egy lépést sem érdemes tenni. De van, amiért igen: a házasság védelméért, a még meg nem született életek védelméért, gyermekeink egészséges identitásának megőrzéséért, a bibliai igazságok szabad hirdetéséért, a vallásszabadságért, a nemzet függetlenségéért, Budapest és Jeruzsálem barátságáért. Ne engedd, hogy a hangzavar elfeledtesse azt, mekkora a tét. Hívj el te is egy embert!”
Morvay Péter tehát azt írja, hogy „nem a szélhámosokért, nem a hatalmukkal visszaélőkért, az urizálókért.” 
Az általad kieresztett ködös félhomályban, kedves Péter, elmondanád, kiket is tekintesz te voltaképpen „szélhámosoknak”, „hatalmukkal visszaélőknek”, „urizálóknak”? Megneveznéd a te követőidnek, gondolataidra szomjúhozóknak, azon egyszerűbb népeknek, akiknek most önzetlenül irányt mutatsz, hogy valójában kikre tettél ily dodonai célzást? Mert annyi bizonyos, hogy például nem Bayer Zsoltra gondolsz, a Békemenet egyik állandó szervezőjére, lelkére, motorjára és főhősére, aki legelöl menetel majd, s mögötte vonulnak mindazok, akiket te voltál szíves Bayer Zsolt mögé odairányítani. 
Lágy, simogató, keresztényien megbocsátó, őszinte, szívből jövő, eufemisztikus sorokat vetettél papírra, kedves Péter. Persze nem lenne baj, ha tudnád, s felfognád: itt már régen nem a szélhámosokról, nem a hatalmukkal visszaélőkről, nem az urizálókról van szó, hanem azokról, akiknek a zsebe tele van az én országommal, a te országoddal, a mi országunkkal, akik megfosztották a jövőtől a gyermekeinket (természetesen a saját gyermekeiket kivéve), akik tönkretették és ellehetetlenítették a következő generációk életét, akik a legközönségesebb és a legaljasabb hazaárulókként hajították oda az országot Putyinnak, akik számára a pénzügyek és az államkötvények nem jelentenek többet, kizárólag a nemzeti valuta saját érdekükben történő tönkretételét, leértékelését, átöblítését, ócska, ám a legelemibb gátlásokat is nélkülöző megbuherálását, akik miszlikre aprították az ország oktatási rendszerét (oké, megértlek, az egyházi iskolák háromszor annyit kapnak, mint az állami intézmények, de ez legyen ezeknek a baja!), akiknek a jövőről annyi gondolatuk van, hogy no egyetem, no képzettség, no műveltség, no információs- és tudástársadalom, helyette éljenek a gyárak, az üzemek, éljen és virágozzék a társadalom totális és végleges elhülyítését és elhülyülését szolgáló szakmunkásképzés, akik az egészségügyet, azt az egészségügyet, kedves Péter, ahol mindennaposak az olyan fertőzések, amelyek a kilencszáznegyvenes-ötvenes éveket követően legfeljebb Szváziföldön maradtak otthonosak, de ott is csak a hatvanas évek közepéig, szóval ezt az egészségügyet (persze nem a saját egészségügyüket) legyalulták és egyre magabiztosabban kripta-előszobákká metamorfizálták, ahol annyian vannak az orosz ügynökök, mint az oroszok, ahol a gyűlölködés, az utálat, az egymás megvetése, az önzés és a gátlástalanság immár barátaid hitvallásának alapjait képezi, s eme új hitvallás terjesztését, misszióját kilóra megvásárolt egyházak végzik, ahol a szólás-, a vélemény- és a sajtószabadságot a mindennapos egzisztenciális rettegés (ön)cenzúrázza, (persze nem a te egzisztenciális félelmedről beszélek), ahol embereket tiltanak ki sajtóból, rádiós és tévés stúdiókból, mert az ő szólamuk nem illeszkedik az ők (a ti) nagy és közösen harsogó dalárdátokba…, és folytassam még, kedves Péter?
Oké, írod, a házasságot védelmezni kell (legyen az akár afféle vak komondor házasság), a meg nem született életeket védelmezni kell (a megszületetteket már nem kell, óvja majd azokat a Fidesz-KDNP) és – mint írod – a bibliai igazságok szabad hirdetését is védelmezni kell. 
Bibliai igazságok… 
Kedves Péter, a te bibliaolvasatod épp olyan szelektív, amilyen szelektív volt azoknak a bibliaolvasata, akik a pogány világból érkezvén, antijudaizmusukat a Bibliából törekedtek kiolvasni, s mindazt, amit negatívumként találtak a bibliai szövegben (mint a zsidó nép páratlan önkritikájának részét), azt visszafordították ellenük, „lám, ilyenek vagytok!” felkiáltással, ám ami pozitívat, azt pedig előképként szerényen önmagukra vonatkoztatták. 
Lelkes, cipősarok- és erkölcskoptató vonulást kívánok, 
Gyuri

Szólj hozzá

megtévesztés Hit Gyülekezete Békemenet Gábor György