2018. már 14.

Miről beszélgetünk vacsora közben?

Miről beszélgetünk vacsora közben?

vacsora.jpgKereszty András

Eddig az volt ugye a téma, hogy milyen jegyet kapott a gyerek. Meg: hogyan sikerült a nagymama süteménye. Meg mi lesz a tévében. Meg mit-csinált-már-megint-a szomszéd. Normális család eddig sem beszélgetett nemzeti konzultációról, migráncsról. Többet törődött a várható időjárással, mint Brüsszellel, az ENSZ-szel és Sorossal. Ezek nem vacsoratémák. Családi témáknak sem nevezhetők. De most ez a Simicska. Ez most nagyon beletrafált. Arról már lehet otthon is beszélgetni, hogy mekkora nagy hülye ez a polgármester-exminiszter-nemzeti-programfelelős, hogy bedől egy csengeri öregasszonynak. Arról is, hogy mennyi is négymilliárd euró. Meg arról is, hogy honnan volt nevezett polgármester mamájának annyi pénze, hogy sertéstelepet vásároljon. Neked mama,  egyetlen disznóra sincs. És ez most láthatóan sorozat.Legalábbis ezt mutatja, hogy az első napon Kósa Lajos milliárdjai. A másodikon Kósa-mama eurómilliói...
Három és fél hét van a választásokig. Húsz Magyar Nemzet lapszám. Húsz újabb történet? Papírok a széfből? Muníció a vacsora asztal melletti beszélgetésekhez?
A Magyarországnál több fokozattal nagyobb Amerikában is politikai földrengést okoztak dokumentumok. A Pentagon-papírok. A Watergate dokumentumok. Politikai tartalmukon túl azért, mert szerte az országban lehetett a családi asztalnál, a szomszédok között arról dumálni, hogy hazudott a kormány. Meg hogy betörő a kormány. Hogy tisztességtelen az elnök. Közönséges bűnöző az elnök. Ez igen. Még a folyton piáló, ordibáló szomszédnál is érdekesebb.
Nem valószínű, hogy a Simicska leáll. A következő napokban az internet világa a Magyar Nemzet sztoriaival lesz tele. És a nagypolitika észrevétlenül besurran a lakásokba. Orbán veje eddig is érdekesebb volt az oktatásról folyó vitáknál.
Angolul azt mondják „human interest sstories”. Az embereket érdeklő esetek. Elég ránézni a saját statisztikánkra. A Transparency International hallatlanul aprólékos, pontos Fekete Könyvére háromezren voltak kíváncsiak, a kivándorlás miatt elárvult nagymamákra és nagypapákra 35 ezren.

Szólj hozzá

Magyar Nemzet Simicska papírok a széfből