2018. jan 08.

Ejnye, érsek úr

Ejnye, érsek úr

angyal.gifMárfi Gyula, veszprémi érsek a Szent Család napján, vagyis az újév első vasárnapján megosztotta híveivel aggodalmát Európa profán viselkedése miatt. Sajnos az érsek úr nem elég tájékozott. Vagy szándékosan torzítja a tényeket. Például így fogalmazott. „Döbbenetes volt számomra, hogy a templomokkal zsúfolt Rómában az egyik állami egyetemre meghívták XVI. Benedek pápát egy előadás megtartására, majd visszamondták a meghívást, mondván, hogy az ő intézményük nem egy­házi, hanem világi egyetem. A valóság viszont: a római La Sapienza egyetemre tervezett látogatását és előadását Benedek pápa maga mondta le. A lemondás oka az, hogy diákok és tanárok tiltakoztak a pápa egyik beszéde miatt, amelyben XVI. Benedek egy osztrák filozófust idézve „igazságosnak és érthetőnek” mondta az inkvizíció perét Galilei ellen.
Aztán:„Az Európai Bizottság 2016-ban kiadott 3 millió példányban egy naptárt, amelyben megtalálhatók az Unió keletkezésének fontosabb dátumai és a világ nagy vallásainak ünnepei is. Hogy-hogysem: a keresztény ünnepeket kifelejtették. December 25-nél egy üres lapot találunk, egy mondattal a lap alján: “A jó barát megosztja foglalatosságaidat és osztozik örömöd­ben”- mondta az érsek. A valóság az, hogy az EU egy adventi naptárt adott ki, amelynek - ezt már tudja az érsek úr - nem része a karácsony napja December 25.
Miért mondta el mindezt a jó érsek? Hogy eljusson idáig:
Ezek után talán nem járunk messze az igazságtól, ha feltételezzük, hogy a migráció támogatása mögött is a kereszténység elleni megmagyarázhatat­lan – és talán ördöginek is nevezhető – gyűlölet húzódik meg.” Szóval, aktuálpolitzika ez a javából. Helyesebben aktuál-kormány-politika.

 

Ajánljuk az érdekes cikkeket itt:

http://ujnepszabadsag.blog

Szólj hozzá

érsek Európai Unió Márfi Gyula valótlan állítás