2017. nov 20.

Az Új Népszabadságot lekapcsolták

Az Új Népszabadságot lekapcsolták

Negyvenhárom napon át működhetett az Új Népszabadság blog. A hétvégén azonban megszűnt a hozzáférés a webhelyhez. A blog.hu-t üzemeltető cég jogtanácsosa szerint a blog elnevezésében "engedély nélkül védjegyoltalom alatt álló" megjelölés jelenik meg. A jogtanácsos szerint a kérelem november 16-án érkezett, november 17-én a déli órákban kapcsolták le az újságot. 
A blogot Kereszty András a tavaly megszüntetett Népszabadság című napilap egykori felelős szerkesztője indította. Így kívánta megőrizni a lap nevét és szellemiségét. Az újság köré felsorakoztak a magyar sajtó, az irodalom, a politikai élet jelentős személyiségei. Az alig több mint egy hónap alatt jelentős olvasótábor alakult ki. Volt olyan nap, amikor a látogatók száma meghaladta a 21 ezret. Általában 6-8 ezren keresték fel hétköznapokon.
Kereszty kifogásolta, hogy a blogot üzemeltető cég nem értesítette időben a készülő intézkedésről. Közölte, az a szándéka, hogy Új Népszabadság gárdáját egyben tartja és közösen folytatják a megkezdett munkát. 

 

 

Szólj hozzá

Blog Új Népszabadság