2018. már 14.

Miért 4 350 000 000 euró?

Miért 4 350 000 000 euró?

magritte_esik.gif

Potyognak ki a papírok. Megtudjuk, hogy kicsoda az állítólagos német hölgy, aki ezzel az elképesztően nagy összeggel bízta meg egy közjegyzői dokumentum szerint gondos használatra a volt debreceni polgármestert. A gazdag hölgy szintén debreceni és Szabó Gábornénak hívják. Megismerjük a céghálót, amely Kósa Lajos körül kialakult. Ennek az összefonódó flottillának vezérhajója pompás nevet visel: Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető kft.
Érezzük, hogy valami nincs rendben.
Csak egy dolog érthetetlen. Miért éppen négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett rendelkezhetett Kósa Lajos. Miért ez a bődületes összeg? Miért kellett a közjegyzői okiratba foglalni ennyi pénz, amit a második leggazdagabb német nő is csak akkor engedhetne meg magának, ha pénzzé teszi minden vagyonát?
Ha Kósa maga szervezte ezt a kamu-akciót, akkor miért ilyen hihetetlen összeget íratott az okmányba? Annyi pénzt, ami itthon még Csányi Sándornak sincs. Egy helyről érkezhetett ekkor összeg: Brüsszeltől. Az utolsó adatom 2016-ból való. Ez azt mondja: Legalább tízezer-milliárd forint érkezett az EU-tól Magyarországra az elmúlt 12 évben. Ez naponta 2,2 milliárd forint.
Az állítólag Kósára bízott pénz magyarra lefordítva 1340 milliárd forint. Ez az országba az Orbán rendszer kezdete óta befolyó uniós pénzek tíz százaléka. Kellemes meditálást.

Kereszty András

Kép: Halász Géza mozgója

 

 

Szólj hozzá

uniós pénzek Kósa Lajos Debrecen Debrecen cégcsoport