2017. dec 10.

Tanácsok hatvan feletti nőknek

Tanácsok hatvan feletti nőknek

 

Amikor már elmúltál hatvan, nézz bele minden egyes nap a tükörbe és nevess magadon.. mert bizony ilyen lettél...mikor felfedezed az újabb szarkalábokat a szemed alatt, ne mérgelődj, minek...inkább gyorsan tegyél rá szemránckrémet.

Ne sajnáld a pénzt a kozmetikára, a szépítőszerekre, rád fér. Persze sokszor többet ér egy élesztő, vagy egy uborkapakolás. Szóval vedd elő nagyanyáid recepjét, keverj össze egy kis mézet, citromlevet, olajat, tejfölt.. vagy ami eszedbe jut, turmixolt gyümölcsöt, kend magadra és feküdj le a kanapéra egy fél órára. Mindegy mit kensz magadra, a gyümölcspakolástól pár percre mindenki megszépül, még talán te is.

Fesd ki mindennap a szemed otthon is, ha magadnak nem tetszel, másnak sem fogsz. Meg különben ha nem teszed, az unokák rád sem ismernek. Tapasztalatból mondom.

Ne keseregj az évek múlásán, úgysem tehetsz ellene semmit. Legfeljebb dobd ki a fürdőszobából a nagyítós tükröt. Mert tudd meg, hazudik. Te nem ilyen vagy. Nem ilyen. Szebb és fiatalabb. Te ragyogsz! S nem csak az esti zsíros krémtől fénylik az arcod. Ragyogsz, mert boldog vagy. Boldog, hiszen megérted ezt a kort, s tudsz örülni a legkisebb butaságnak is. Annak, ha a szomszéd tinédzser sziával köszön.. eszedbe sem jut, hogy nem is látott, mert a telóját nyomkodta, csak automatikusan rád köszönt, mert jött szembe vele két láb. Vagy ha a hazudós zöldséges azt mondja, már megint baromi jól nézel ki.. és persze ezek után nem is kell nagyon rábeszélni a drágább kivire, amit aranyárban mér.

Vagy attól is boldog vagy, ha a férjed hazaérvén a fodrásztól, annyit mond, na ott is voltál..

Ez annyit jelent, nem sokat rontottak a frizurádon. De még mindig nagyobb dicséret, mint amikor a kozmetikus két órás munkája után ilyen szöveggel fogadnak: na ezt is megpróbáltuk..

Szóval ne keseregj, öreg vagy és kész. Persze a lelked egy huszonévesé, de ki látja azt? Azért hidd el, jól nézel ki, de te is tudod, már kell egy kis félhomály hozzá, hogy érvényesülj.

Azért ne veszítsd el az önbizalmad, minden nap menj emberek közé, hogy lásd a két szemeddel a való világot. (mert ha csak a négy fal között maradsz, még a végén bekapcsolod a köztévét is)

Légy lájkvadász a facebookon, tégy fel magadról képeket, amelyeket akkor csinálsz, ha éppen jobb formában vagy, de éppen nosztalgiázhatsz is, riogasd az ifjúkori fotóiddal a jónépet. A barátok, az ismerősök, akik csípnek, úgyis lájkolni fogják, ha baromira rosszul nézel ki, vagy éppen csúcsformádat mutatod.

Természetesen a legfontosabb, hogy nagyon sűrűn ölelgesd meg a gyerekeidet... már ha hagyják, vagy éppen hajlandók a közeledben tartózkodni.... meg az unokákat. Ők még, ha éppen nem kamaszodnak, képesek vissza is ölelni.

Ja igen. Dobd ki a televíziót a a lakásból, mert csak elhülyülsz tőle. Menj moziba, színházba, sétálj az Ecserin, csak ne a doboz előtt tespedj.

S még egy. Ha van otthon egy férj, próbáld meg gyakrabban észrevenni... mert a végén még éhenhal neked.

Iván Gizella

Szólj hozzá

hatvan év szemránc krém gyümölcs pakolás